det är inte assisterna som syns i måndagstidningen

nej, så äre faktiskt. därför såg sofi persson till att trycka in två kassar i toppmötet med ibf linköping. enligt säkra källor hade hon lovat fem baljor så ligger fortfarande i skuld på 3.

lite uppseendeväckande från den senaste veckans matcher, ja för omgång går det ju inte säga i den här seiren, är att mjölby fick 2-3 hemma mot solfjädern. nu spelades matchen i lagmanshallen inför 142 pers vilket nog kan ha taggat hemmalaget en del. och om sandra eriksson fortfarande spelar back verkar det som att mjölby inte riktigt hade koll på försvararna från motala.

nä ni, årets damtvåa kan bli intressant.

tråkigt för kfum är att susanne gustafsson har fått gå till ibf linköping, toppkonkurrenten. hon är, enligt mig, den bästa spelaren östergötland sett på damsidan på många år. välkommen tillbaka till klubben är istället emma "robin" lundin, det kan nog bli några poäng från 69:an iår.

drygt fem minuter in i den andra perioden leder sirius över capeiro med 3-1 i fyrishov. skräll idag igen? wic fick på näsan av balrog igår, precis som storvreta av helsingborg.

 

den där zlatans frispark var rätt hård igår...eller?


hon har gjort det igen.

två måls skytt. se där ja!

 

 


Hej min kära fanclub.

intervjun med stjärnan har äntligen ägt rum. nedan följer resultatet.

Du blev i helgen av med din förstaplats i poängligan och för att kliva upp igen måste du göra hyffsat med poäng nästa match, typ 6+. Dessutom möter ni förmodade topplaget Linköping, hur känner du inför detta?

Att petas ner från toppen är ju aldrig kul, så det kändes hårt att komma hem från köpenhamn och se att man halkat ner till femte plats!? IBF linköping tror jag är ett riktigt bra lag så det kommer ju inte bli tvåsiffrigt från vårat håll. Då är det ju lite svårare att göra många poäng, men jag ska göra mitt yttersta. Om jag får spela? hehe..

Av dina hittills 5 ihopskrapade poäng är fyra mål och en assist, när kommer du bli assistdrottning egentligen?

Jadu Fimpen, assistdrottning säger du. Det kommer nog dröja, men specialitet är ju att göra mål. Springa och göra mål är väl egentligen det enda jag kan :) men jag försöker jobba på assisten, men kan ju försvara mig med att spelare man med spelare som tex. Lena Hörberg,Jenny Andersson eller Hanna Uneholt (som jag spelat med genom åren i vårt kära KFUM) som är grymma på att leverara en perfekt pass blir det lätt så. Men du vet ju oxå vad jag brukar säga, det är ju inte assisten som står i tidningen på måndagmorgonen..... ;)

Just nu leder Åby, som ni fick stryk av häromdagen (där jag för övrigt fick "bajs" i ett sms från dig bara en stund efter matchen..) serien medan ni ligger femma, dock med en match mindre spelad. Men vilka kommer vinna i serien och vilka blir era största motståndare till topplacering tror du?

Matchen mot Åby ja.. ett riktigt plattfall, vi kommer aldrig igen fast vi kämpar hårt. en tung förlust, vi borde verkligen vunnit den för jag anser oss vara bättre än Åby. (Jag fick ju förövrigt pris för matchens lirare den matchen. Priset: schampoo och en påse godis. Det godiset tröståts snabbt!) Solfjädern är alltid bra, gör inte mycket mål, men släpper inte in så många heller. Ligger vi bara på hårt kan det bli jämt. Sen är ju IBF linköping ett hot, vet inte så mycket om dom, var med en match mot dom förra året(2-2) men sen har ju dom oxå fått massa nyförvärv som spelat i div. 1. Men ska jag tippa tror jag nog Solfjädern vinner, IBF linköping två, vi trea. Jag vägrar komma efter fjortislagen som Åby och Mjölby som lackar ur så fort man står nära och sen gör en eftersläng, så nu jävlar får vi se till att vinna.


Det sägs att du fungerar bäst på planen med en härlig bakfylla i kroppen, vad är din kommentar kring detta?

Haha, jag brukar ju alltid försvara mig med att jag är bättre bakis för att få dricka lite vin dagen innan, men tiden hinner ikapp mig med kära Fimpen. Det var ju såhär att när man fortfaranade va ung och hade ork va man faktiskt bättre på bakfyllan. Då gjorde man saker man aldrig gjort förr, typ värsta dragningen, för att man inte tänkte så mycket på vad man gjorde. Men bakslaget kom väl på Åland tidigare iår, då jag insåg att man kanske inte ska spela bakis mer, (inte full heller för den delen) Och nu med nya tränaren får vi ju int ens dricka två dagar innan, så det är väl bata att lyda ;)


Och som poängdrottning som du är måste jag också fråga, hur många poäng blire iår?


Jag brukar ju alltid ha som mål att förbättra mig från föregånde säsong, jag gjorde ju 16+10 på 14 matcher förra säsongen. Så målet säter jag väl på 30 poäng. Känner en stor press på mig nu, med egen fanclub och allt, så nu måste jag verkligen satsa. Får hoppas mitt kära jobb inte krånglar för mycket, vill ju inte missa för många matcher, blir svårt att vinna poängligan då. Förresten satsar jag även på att vinna vår interna utvisningsliga ;)......
vi tackar   för svaren och önskar lycka till i helgens match mot linköping!
 

och såhär ser hon ut


vem är hon?

onsdagen den 20:e maj 1987 klämde sweetsusie ut en liten tös som kom att döpas till sofi(e) maria persson. kärt barn har många namn sägs det ju och ungen har en hel del smeknamn; perry, bönan, pertan, tabita, pärlan, hästen (eller vare tony?), fluffy, gulletussan..kan komma att fyllas på.

innebandykarriären startade i bk vingen, blackatönt som hon faktiskt är, men klubben i hennes ♥ är kfum norrköping, där hon har varit sen 2002.

trots vissa tripper till finspång under ungdomsåren (det är inte alla som sovit utanför finspångs polishus..) har hon inte blivit alltför hjärnskadad utan bara lite hyggligt efterbliven. och det gillar vi!

nu har hon också alltså fått sig en supporterblogg och det är för att, just det ja, jag är hennes största supporter på alla plan.

kfum och bönan har inlett säsongen med en vinst och ett bottennapp ("bajs" stod det i smset så klassar den matchen som mindre bra..". på persson har det registrerats 4 målpoäng och 1 assistpoäng. dessutom har hon åkt på 4 utvisningsminutrar. hoppsan. i vilket fall som helst är hon i delad poängligaledning, gillart.  utvisningsligan ligger hon tvåa, stabilt.

till veckan väntar en intervju om serieinledningen och förväntningar av säsongen.


omröstning?

Hittade denna omröstning här:
Vem blir poängdrottning i damernas div2?
Malin Yngvesson IBF Linköping
 

10 (21%)
 
Carolin Törnberg Solfjäderstaden
  1 (2%)
 
Josefin Kuosmannen Solfjäderstaden
  2 (4%)
 
Kristin Zetterström KFUM Norrköping
  10 (21%)
 
Moa Ericsson IBF Linköping
  3 (6%)
 
Viktoria Hornbrink Solfjäderstaden
  4 (8%)
 
Jenny Bagge Åby IBK
  5 (10%)
 
Ronja Hektor Boxholm
  1 (2%)
 
Cicillia Eriksson KFUM Norrköping
  2 (4%)
 
Annan...
  9 (19%)
 

till att börja med funderar jag såkart kring cizzis stavning?! och för det andra undrar jag vart fasiken stjärnan finns på listan?

fch-wic, 7-6

ja, vad ska man säga. wic brukar inte förlora men det gjorde de idag. finspångsbekantingen juha kivilehto spelade nog fanimig hela matchen. enda gången jag såg honom sitta ner var när han var utvisad. för övrigt gjorde en annan finspångsbekanting, jani muntila, två mål för västerås i förlustmatchen mot pixbo.

simon kleins framspelning till 5-3 i tredje, den var rätt okej. klein är förövrigt från kallstaförorten hammarö, höhö.

nån som såg till de 1286 i publiken? de från varberg hördes ju i alla fall.

nummer 26 (vafaan gjorde han?) gjorde väl nåt han nog aldrig gjort innan, satte en armbåge i sidan på en kille. efter avblåsning dessutom. en halv sekund efter insåg han vad han hade gjort och mådde lite dåligt över det. gillart. kokocha dissade totalt och pratade om onödiga utvisningar. att 26 gör något lite fult borde väl ses som ett framsteg? eller? dessutom tror jag bara han va trött på killen då han några sekunder innan gett honom det berömda flinet när han fick frislag med sig i hörnet.

varför spekulerar man i vem som kommer drabbas av nästa utvisning?

och förresten, varför fick inte 26 frislag för knuffen framför mål?

och vem var fjanten i lila skjorta i utvisningsbåset?

har ni tänkt på hur många som skriker "hej" på läktaren under matcher, ofta samtidigt? (får mig direkt att tänka på frälsningsarmén i yrrol) ja, hej på er med.

imponerade på mig gjorde idag firma falk-olofsson. den förstnämnda från filipstad, where else? för att inte tala om magic johnsson i fch, uppvuxen i nykröppa.

tacka vet jag dam division 2 i östergötland!

äntligen

damtvåans första superblogg. då stjärnan själv har spelledigt i helgen kommer den att uppdateras med lite info och så vidare. ikväll får hon göra plats för helsingborg-warberg.


RSS 2.0